Morgon Dusch

VIKTEN AV morgon dusch – 10 Hälsofördelar varför man bör duscha på MORGONEN

Generellt finns det två olika typer av människor när det gäller att ta dagliga duschar; de som tar sina duschar på morgonen och de som föredrar att ta sina duschar på kvällen. Vissa människor tycker om att utnyttja kvällsduschar för avkoppling att hjälpa till att varva ner efter en lång dag; andra njuter av att börja dagen med en morgondusch för att bland annat komma igång. Men är den ena rutinen bättre än den andra? Forskare säger att morgonduschar faktiskt är bättre på grund av en del intressanta hälsofördelar. Här är en lista av de 10 viktigaste hälso-fördelarna med att duscha på morgonen:

Förbättrar blodcirkulationen

Att duscha på morgon förbättrar blodcirkulationen. Rinnande vattnet får ökad blodcirkulationen på hudens yta. Bra blodcirkulation spelar en viktig roll i vår hälsa. Blodcirkulationen bidrar bland annat till överföring av bland annat näringsämnen till viktiga delar av kroppen. När din kropp saknar god cirkulation, försämras tillståndet med tiden. Några av dessa åkommor omfattar hypertoni och åderbråck.

Minskar stress

Är du en av dem som vaknar med ett obehagligt snabbt dunkande hjärta? Morgondusch är ett utmärkt sätt att lindra denna stress, särskilt kalla duschar. Morgonduschen ger en härlig klick som syresätter kroppen. Adekvat syre i hjärnan minskar stressen.

Ökar immunitet

Morgonduschar ökar immunitet genom att stimulera kroppen att göra nya vita blodkroppar. Våra vita blodkroppar hjälper oss att kämpa mot sjukdomar.
Energi

Morgon duschar är en preferens för många på grund av den gynnsamma föryngrande känslan morgonduschar ger. Detta är ett bra sätt att ge dig den explosion av energi som behövs för att börja dagen.

Hud Hälsa

Duschning i allmänhet har en mycket positiv effekt på din huds hälsa; men just morgonduschar ger dig än bättre fördelar. Morgonduschar har en positiv effekt när det gäller att balansera hudens naturliga olja samt förbättra akne.

Lindrar hosta

Om du har hosta är en morgondusch ett av de bästa sätten du kan ge dig själv för att lindra detta. När du kämpar mot en förkylning eller hosta samlas slem hela natten medan du sover som kan ge ett obekvämt halsont. Ångan från din varma morgondusch kommer ge en positiv effekt som hjälper till att lossa slem. En aromaterapi dusch med Aroma Sense Gel filter med eukalyptusolja kan dramatiskt öka effekten samt lindra ömma muskler.

Ökar fertiliteten

Visste du att morgonduschar kan faktiskt ökar fertiliteten hos män? För kvinnor som planerar att bli gravida eller har svårt att bli gravid kan deras partner öka fertiliteten genom morgonduschar. Det är inte bara kalla duschar som utlöser testosteron. Ny forskning visar att männens spermie produktionen ökar drastiskt när du tar en kall morgondusch.

Tvättar bort Toxiner

Medan vi sover stöter kroppen upp många gifter genom vår svett. Morgonduschar hjälper till att skölja bort dessa gifter och håller huden frisk.

Fet hår och hårbotten

Morgonduschar bidrar till att bekämpa fett hår och hårbotten. De som har extremt fett hår och hårbotten kan tvätta håret på kvällen och det kommer fortfarande att synas morgonen. Att tvätta håret på morgonen är ett säkert sätt att undvika detta.

Muskel värk

Att ta morgonduschar kan enkelt hjälpa till att lindra muskelvärk och smärta samt få din kropp att slappna av vilket gör att kroppen känns mindre spänd och behagligare när du startar din dag.

 

Leave a comment